zondag 6 januari 2013

Klompen over heel de wereld.

Ongeveer 2 jaar geleden zijn we gestart met de nieuwe website en webshop. Met als doel mensen te bereiken in Nederland en ver daar buiten. 1 of 2 paar klompen per bestelling en dan veelal particuliere klanten. De webshop is eigenlijk net een olievlek. Maar dan in de goede betekenis.
Onze klompen vinden hun bestemming over heel de wereld. Waarbij AustraliĆ« steeds meer in beeld komt. Je krijgt reacties en foto's van enthousiaste mensen over de klompen. Heel leuk
Waar we dachten ver te kijken is de webshop ook belangrijk voor ons in de regio. Mensen kijken op de site en komen hun spullen kopen in onze winkel aan de Westdijk.

Wanneer je 10 jaar terug zou zeggen Klompenmakerij Traas exporteert klompen., had je stiekem een beetje staan lachen en gedacht, maak het niet gekker.
Nu weten we wel beter. We exporteren ruim 2500 paar klompen per jaar. Is niet veel maar toch wel belangrijk voor ons geworden. 
We hadden een plan op gezet voor exporteren naar Canada, wat we nog steeds willen. We keken naar Canada, maar de vraag kwam van de andere kant. Duitsland is het land waar de vraag naar klompen vandaan kwam. We leveren nu al ruim een jaar naar Duitsland naar tevredenheid van de klant. 
De vraag naar klompen komt nu ook uit Zweden. Zelfs Rusland is in beeld. 

De klomp leeft en is nog steeds een handels artikel waar Nederland trots op mag zijn.

1 opmerking:

  1. Hoi Jaap,

    Leuk stukje weer. Ik vind 2500 paar per jaar erg goed. Ga zo door!

    Groet Maria

    BeantwoordenVerwijderen